VALENTIJNSACTIE : BIJNA UITVERKOCHT!

Tanden bleken 10,- per sessie + 2e persoon GRATIS

Wit in 1 bezoek

100% Garantie

10.000+ recensies

15 vestigingen 

Betaal achteraf

8 jaar ervaring

 

Wij hebben Vacatures en verkopen ook Tandenbleeksets, Bleekstrips, Tandpasta en mondwater in onze webshop

 

VALENTIJNSACTIE

Tanden bleken 10,- per sessie

BIJNA VOLGEBOEKT !

N

Witte tanden in 1 bezoek

N

Geen resultaat geld terug

N

10.000+ positieve recensies

N

15 vestigingen door NL

N

Bleeksets en bleekstrips

LAATSTE KANS!

N

Natuurlijke producten

N

100% veilig en pijnloos

N

Wij bestaan al 8 jaar

N

Betaal over 30 dagen

N

Of zelfs in 3 termijnen

Wat doen voedingsmiddelen en frisdrank met je tanden?

Dat is wat veel mensen willen weten.

Als je geniet van een heerlijke maaltijd of lekkere snack denk je niet direct aan je tanden. Toch is het goed je bewust te zijn van het effect dat voedingsmiddelen op het gebit kunnen hebben. Veel producten bevatten namelijk suikers of zuren, die het tandglazuur kunnen aantasten. Zo kun je snoep, citrusfruit, frisdranken en koffie beter laten staan of met mate gebruiken. Ook alcohol en zetmeelhoudende producten zijn niet goed voor je tanden, omdat ze gemakkelijk blijven plakken.

Tanderosie

Frisdrank is heerlijk als je dorst hebt. Het wordt dan ook massaal gedronken. Helaas heeft zo’n drankje een schadelijk effect op onze tanden. Frisdranken bevatten namelijk veel suiker, dat de glazuurlaag kan aantasten. Daarnaast zitten er ook zuren in frisdrank. Ook die tasten het tandglazuur aan. Het glazuur kan er zelfs door oplossen. Dat noemen we tanderosie. Door het verdwijnen van de beschermende glazuurlaag worden de tanden broos. Ook worden ze gevoelig en verlies je jouw witte tanden.

Zuur is schadelijk

De zuren in frisdrank en sap proef je vaak niet. Dat komt omdat de zoete smaak overheersend is. Maar wist je dat cola bijna dezelfde zuurgraad heeft dan een citroen? Niet alle frisdranken bevatten dezelfde zuren. Sommige zuren blijven langer actief in je mond dan andere. Daardoor tasten zij je tanden sneller aan. Frisdranken en sappen zijn schadelijk voor je gebit. Drink ze dus met mate. Je kunt het beste kiezen voor thee, koffie of water.

Voorkom schade aan je tanden

Light frisdrank is net zo schadelijk als normale frisdrank. Ook light frisdrank bevat zuren. Om schade aan je tandglazuur te voorkomen, kun je frisdrank het beste met een rietje drinken. Laat de drank niet door je hele mond gaan, maar drink het direct op. Wacht daarna een poosje met tanden poetsen. Het is belangrijk om je tanden twee keer per dag te poetsen met fluoridetandpasta. Die zorgt voor een sterker tandglazuur, waardoor je minder snel gaatjes krijgt.

Goed reinigen

Heb je iets gegeten of gedronken dat veel suiker, zuur of zetmeel bevat? Reinig je gebit dan na afloop goed. Met tanden poetsen kun je het beste een uurtje wachten. Je kunt wel direct je mond spoelen met mineraalwater. Restjes tussen je tanden en kiezen verwijder je gemakkelijk met een tandenstoker of flossdraad. Zo kun je gerust af en toe snoepen of een glaasje wijn drinken. Het belangrijkste daarbij is dat je je gebit goed schoonhoudt en dat het tandglazuur voldoende tijd krijgt om te herstellen.

Goed voor je tanden

Sommige voedingsmiddelen zijn juist goed voor het gebit. Vooral zuivelproducten en groenten tasten het gebit niet aan en bevatten ook nog eens veel vitamines en mineralen. Een gezonde keuze dus. Ook fruit kun je volop eten. Let wel op met citrusfruit. Dat bevat veel zuren, die het tandglazuur kunnen aantasten. Daarnaast bevat fruit ook vruchtensuikers. Eet daarom niet meer dan 2 stuks per dag. Zijn jouw tanden alsnog veel gelere geworden, laat dan je tanden bleken bij witgebit!