Selecteer een pagina

Wanneer kun je het beste je tanden poetsen?

Het poetsen van de tanden behoort tot de basisverzorging van je mond. Het is belangrijk om regelmatig te poetsen om het ontstaan van tandplak te voorkomen. Tandplak ontstaat bijvoorbeeld door restjes voedsel, die achterblijven op tanden en kiezen. Als dit niet weggepoetst wordt, kunnen er gaatjes, tandsteen of ontstekingen aan het tandvlees ontstaan. Vergeet daarom bij het poetsen de randjes van het tandvlees niet en poets voor een frisse adem ook de tong mee.

Minimaal 2 keer per dag poetsen

Voor een goede mondverzorging en een gezond gebit is het belangrijk de tanden minimaal 2 keer per dag te poetsen. Je kunt dit het beste doen na het ontbijt en voor je gaat slapen. Poets echter niet direct na het eten, maar wacht liever een half uurtje. Naast deze momenten kun je je tanden poetsen na de lunch of het diner. Meestal voel je zelf wanneer je gebit een poetsbeurt kan gebruiken. De tanden voelen dan niet helemaal glad aan als je er met je tong langs gaat.

Poetsen en flossen

Om de ruimtes tussen je tanden en kiezen goed schoon te maken, gebruik je een flossdraadje. Zo voorkom je dat er tandplak of tandsteen ontstaat. Daarnaast is het aan te raden regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen voor een grondige reiniging van je gebit. Door een goede verzorging kunnen gebit- en tandvleesproblemen worden voorkomen. Daarnaast worden ontwikkelende problemen tijdig ontdekt, zodat ze meteen aangepakt kunnen worden.