VALENTIJNSACTIE : BIJNA UITVERKOCHT!

Tanden bleken 10,- per sessie + 2e persoon GRATIS

Wit in 1 bezoek

100% Garantie

10.000+ recensies

15 vestigingen 

Betaal achteraf

8 jaar ervaring

 

Wij hebben Vacatures en verkopen ook Tandenbleeksets, Bleekstrips, Tandpasta en mondwater in onze webshop

 

VALENTIJNSACTIE

Tanden bleken 10,- per sessie

BIJNA VOLGEBOEKT !

N

Witte tanden in 1 bezoek

N

Geen resultaat geld terug

N

10.000+ positieve recensies

N

15 vestigingen door NL

N

Bleeksets en bleekstrips

LAATSTE KANS!

N

Natuurlijke producten

N

100% veilig en pijnloos

N

Wij bestaan al 8 jaar

N

Betaal over 30 dagen

N

Of zelfs in 3 termijnen

Wanneer en hoe kun je het beste tanden poetsen?

Poets jij met de hand of investeer je in een elektrische tandenborstel? Dat laatste is zeker aan te raden. Met een elektrische tandenborstel is tanden poetsen gemakkelijker. Bovendien is het effectiever dan handmatig poetsen. Een elektrische tandenborstel maakt snelle poetsbewegingen. Het enige wat je moet doen, is hem op een tand of kies plaatsen. Zo maak je iedere tand en kies afzonderlijk schoon. Je hoeft je dus alleen maar daarop te concentreren. 

Voordelen elektrisch poetsen

De meeste elektrische tandenborstels hebben een kleine, ronde borstelkop. Daarmee bereik je gemakkelijk alle plekjes in je mond. De roterende borstel verwijderd tandplak beter dan een hand tandenborstel. Daarnaast hebben veel elektrische tandenborstels een ingebouwde timer, die na twee minuten een signaal geeft. Zo poets je altijd lang genoeg. Met een handtandenborstel ben je al snel geneigd harder te poetsen. Een elektrische borstel zorgt door een sensor dat je niet teveel druk uitoefent.

Schone en gezonde tanden

Je kunt het beste een elektrische tandenborstel met een oplaadbare accu kiezen. Een tandenborstel op batterijen heeft minder kracht en poetst daardoor minder goed. Vervang ook op tijd het opzetborsteltje. Als de haren uit elkaar gaan staan en versleten raken, is het tijd voor een nieuw exemplaar. Als aanvulling op elektrisch poetsen gebruik je ragertjes, een tandenstoker of flossdraad. Hiermee haal je achtergebleven voedselresten van tussen je tanden weg. Een goede reiniging draagt bij aan een gezond gebit.

Tanden poetsen voor of na het ontbijt

Het poetsen van de tanden behoort tot de basisverzorging van je mond. Het is belangrijk om regelmatig te poetsen om het ontstaan van tandplak te voorkomen. Tandplak ontstaat bijvoorbeeld door restjes voedsel, die achterblijven op tanden en kiezen. Als dit niet weggepoetst wordt, kunnen er gaatjes, tandsteen of ontstekingen aan het tandvlees ontstaan. Vergeet daarom bij het poetsen de randjes van het tandvlees niet en poets voor een frisse adem ook de tong mee.

Hoevaak tanden poetsen? Minimaal 2 keer per dag poetsen

Voor een goede mondverzorging en een gezond gebit is het belangrijk de tanden minimaal 2 keer per dag te poetsen.  Tanden poetsen kan je het beste doen na het ontbijt en voor je gaat slapen. Poets echter niet direct na het eten, maar wacht liever een half uurtje. Naast deze momenten kun je je tanden poetsen na de lunch of het diner. Meestal voel je zelf wanneer je gebit een poetsbeurt kan gebruiken. De tanden voelen dan niet helemaal glad aan als je er met je tong langs gaat.

Hoelang tanden poetsen

Tanden poetsen moet zeker 2 minuten duren. We praten dan over 30 seconden poetsen van elk kwadrant. Dit betekent links en rechtsboven en links en rechts onder. Mocht je iets zuurs gegeten hebben wacht dan zeker een uur voordat je begint met tanden poetsen.

Poetsen en flossen

Om de ruimtes tussen je tanden en kiezen goed schoon te maken, gebruik je een flossdraadje. Zo voorkom je dat er tandplak of tandsteen ontstaat. Daarnaast is het aan te raden regelmatig een bezoek aan de mondhygiënist te brengen voor een grondige reiniging van je gebit. Door een goede verzorging kunnen gebit- en tandvleesproblemen worden voorkomen. Daarnaast worden ontwikkelende problemen tijdig ontdekt, zodat ze meteen aangepakt kunnen worden.

Als je deze tips combineert met het tanden bleken bij Witgebit dan heb je voor altijd een stralend witgebit