Selecteer een pagina

Verschil tussen peroxide en non-peroxide bleekgel

Om tanden te bleken, kunnen verschillende middelen worden gebruikt. Bij Witgebit wordt altijd gewerkt met een non-peroxide bleekgel. Maar waarom is deze gel nu zo bijzonder? Dat maakt de naam al duidelijk: deze bleekgel bevat geen peroxide. Dat is een stof, die een sterk blekende werking heeft. Prima geschikt om je tanden te bleken, zou je zeggen. Toch is dat niet helemaal waar en kiezen veel mensen voor een bleekbehandeling zonder waterstofperoxide.

Bleken met peroxide?

Peroxide was lange tijd het meest gebruikte bleekmiddel het gebit. Het maakt de tanden namelijk mooi wit. De keerzijde is echter dat peroxide het gebit en tandvlees behoorlijk kunnen beschadigen. Daarom mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten nog werken met een bleekmiddel dat 6% waterstofperoxide bevat.

Tanden bleken met non-peroxide bleekgel

Gelukkig kun je tanden ook bleken zonder peroxide. Het gebruik van een non-peroxide bleekgel is 100% veilig voor je gebit. Er worden namelijk geen stoffen gebruikt, die je tandglazuur kunnen aantasten. Ondanks het ontbreken van peroxide is de bleekgel erg effectief. Dat komt door de combinatie met de krachtige bleeklamp, die zorgt voor mooie witte tanden. Je gebit zal niet spierwit worden, zoals in een tandpastareclame, maar je tanden krijgen een natuurlijke witte kleur.