NOG MAAR EEN PAAR UUR : +2E PERSOON GRATIS

Tanden bleken 9,99 per sessie

Wit in 1 bezoek

Geldteruggarantie

10.000+ recensies

19 vestigingen 

Betaal achteraf

47.000 Likes FB

ACTIE : NOG MAAR EEN PAAR UUR

Tanden bleken 9,99 per sessie

+2E PERSOON GRATIS

✔Witte tanden in 1 bezoek ✔Geen resultaat geld terug ✔7 jaar ervaring ✔19 vestigingen ✔47.000 likes FB ✔10.000+ recensies ✔Achteraf betalen

Tandpasta zonder Fluoride

Een tandpasta zonder fluor levert tegenwoordig geen al te grote zoektocht meer op. Waar er voorheen werd gezworen bij de kracht van fluor in tandpasta’s zijn er nu steeds meer tegengeluiden te horen. Meer en meer mensen kiezen voor een tandpasta zonder fluoride of een compleet natuurlijke variant. Hoe beslis je wat de juiste tandpasta is en waar is dit zoal van afhankelijk? Wij zetten de verschillen tussen een ‘normale’ en natuurlijke tandpasta op een rijtje zodat jij een overwogen keuze tussen de twee kunt maken.

Tandpasta zonder Fluoride

Wat is de werking van fluoride?

Ga je voor een standaard tandpasta in de supermarkt, dan is de kans groot dat er fluoride in zit. Fluoride is een stof die van nature in het menselijk lichaam voorkomt, namelijk in onze tanden en botten. Het zorgt voor verhard tandglazuur en beschermt zo tegen bacteriën die gaatjes veroorzaken. Niet meer dan logisch dat het zodoende in veel mondverzorgingsproducten aanwezig is, toch? De reden dat steeds meer mensen voor een fluoride-loze of natuurlijke tandpasta kiezen heeft te maken met de keerzijde van het stofje.

Wat zijn de nadelen van Fluoride?

In grotere hoeveelheden heeft fluoride namelijk een negatief effect op het lichaam. Nieren, botten, zenuwen en spieren kunnen worden aangetast wanneer het stofje in grote hoeveelheden wordt ingenomen. Ook bij (jonge) kinderen heeft te veel fluoride mogelijk nadelige effecten op de ontwikkeling. Kindertandpasta’s bevatten daardoor minder van deze stof. De reden dat mensen voor minder of geen fluoride in de tandpasta kiezen lijkt daardoor logisch. Toch hoef je niet meteen de overstap naar compleet natuurlijk te maken. Er zijn ook natuurlijke(re) varianten mét fluoride.

Wat is een natuurlijke tandpasta?

Wil je helemaal organic gaan? Dan ga je voor een pasta zonder het schuimmiddel SLS, parabenen en kunstmatige zoetstoffen. Dit vraagt om enige omschakeling, want de smaak en de structuur van natuurlijke tandpasta’s is heel wat anders dan die van de merken die we allemaal kennen. Maar vind je het belangrijk om die stap te wagen dan zijn er steeds meer (natuurlijke) mogelijkheden en kun je deze op een verantwoorde én eenvoudige wijze maken.