VALENTIJNSACTIE : BIJNA UITVERKOCHT!

Tanden bleken 10,- per sessie + 2e persoon GRATIS

Wit in 1 bezoek

100% Garantie

10.000+ recensies

15 vestigingen 

Betaal achteraf

8 jaar ervaring

 

Wij hebben Vacatures en verkopen ook Tandenbleeksets, Bleekstrips, Tandpasta en mondwater in onze webshop

 

VALENTIJNSACTIE

Tanden bleken 10,- per sessie

BIJNA VOLGEBOEKT !

N

Witte tanden in 1 bezoek

N

Geen resultaat geld terug

N

10.000+ positieve recensies

N

15 vestigingen door NL

N

Bleeksets en bleekstrips

LAATSTE KANS!

N

Natuurlijke producten

N

100% veilig en pijnloos

N

Wij bestaan al 8 jaar

N

Betaal over 30 dagen

N

Of zelfs in 3 termijnen

Tandpasta 

Ken je die scène in elke film waar de hoofdpersoon op het punt staat op een date te gaan, en hij of zij eeuwig in de badkamer zit om zichzelf perfect te maken? Nou, we weten allemaal dat dat niet het echte leven is.

In het echte leven haasten mensen zich altijd naar de badkamer vlak voor een afspraakje omdat ze vergeten zijn hun tanden te poetsen. En tandpasta is een van die dingen die je niet echt kunt faken. Als je date je ziet met een frisse mond, weten ze dat je moeite hebt gedaan.

Maar tandpasta is niet alleen om je adem lekker te laten ruiken – het is ook een belangrijk onderdeel van de mondhygiëne. Tandbederf is een van de meest voorkomende tandproblemen ter wereld.

Daarom is het belangrijk om de juiste tandpasta te kiezen. In dit artikel behandelen we alles wat je moet weten over tandpasta – van het kiezen van de juiste smaak tot het voorkomen van gaatjes.

Wat is tandpasta?

Tandpasta bestaat uit een pasta die wordt gebruikt om de tanden te reinigen. Het wordt vaak op smaak gebracht met munt, om de gebruikers een frisse smaak in de mond te geven.

Tandpasta is er in verschillende vormen, waaronder gel, pasta en poeder. Het is ook verkrijgbaar in verschillende smaken, zoals munt, citrusvruchten en aardbei. Tandpasta wordt gebruikt om tandplak en bacteriën van de tanden te verwijderen, evenals vlekken.

Moet je tandpasta gebruiken?

Heb je net je tanden gepoetst met tandpasta, is het dan nodig om ook nog een fles water open te trekken en je mond te spoelen? Nou, nee.

In feite is het beter om je mond niet te spoelen na het poetsen van je tanden. De fluoride in de tandpasta gaat dan aan het werk en dat is precies wat je wilt – fluoride beschermt je tanden tegen cariës.

Dus als je wilt dat jouw glimlach er stralend uitziet, kun je beter stoppen met het spoelen van je mond na het poetsen van je tanden – en je richten op het gebruik van een goede tandpasta.

Hoe kies je de juiste tandpasta?

Je hebt een enorme keuze aan tandpasta’s. Maar welke past bij jouw tanden? En welke is goed voor je gebit?

Er zijn allerlei soorten tandpasta, voor elk type gebit en elk type tand. Zo zijn er speciale tandpasta’s voor witte tanden, tandpasta’s voor bescherming van het tandvlees, enzovoorts.

Maar hoe kies je nu de juiste? Het beste kun je de tandpasta proberen die het dichtst bij je eigen ideale past. Als je geen idee hebt wat je zoekt, dan kun je altijd advies vragen aan de tandarts.

Hoe tandpasta te gebruiken

Je moet de tandpasta op de juiste manier gebruiken om de beste resultaten te krijgen. Gebruik je tandpasta niet te veel, want dan raakt je tandvlees geïrriteerd. Gebruik je het juist wel vaak genoeg, dan blijft je tandvlees gezond en voorkom je ontstekingen.

Wacht ook niet te lang voordat je begint met poetsen – al na drie minuten beginnen met poetsen is goed. Je hoeft niet lang over je tanden te poetsen – vijf tot tien seconden, per tand of kies, is meer dan genoeg.

Pro tips voor het gebruik van tandpasta

Je hebt je tanden weer eens flink schoongemaakt met tandpasta. Maar nu? Hoeveel tandpasta moet je nu eigenlijk op je tandenborstel doen? Volg onze pro tips om ervoor te zorgen dat je elke dag weer fris en fruitig oogt.

Als eerste: maak de tandpasta niet te nat. Dat betekent dat je genoeg tandpasta op de tandenborstel moet doen, maar niet te veel water erbij. Anders spoelt de tandpasta meteen het poetsresultaat weer weg.

Ten tweede: poets in korte, draaiende bewegingen. Ga niet helemaal van links naar rechts over je tanden, maar maak veel kleine bewegingen. Zo bereik je elke hoek en kant van je gebit.

En als laatste: spoel je mond na het poetsen goed uit met water. Zo verwijder je alle sporen van tandpasta en blijf je tot slot fris en fruitig ruiken.

Conclusie

Het is tijd om je kennis over tandpasta bij te schaven! Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende soorten tandpasta op de markt, dat het moeilijk kan zijn om te weten welke tandpasta het beste bij je past. Kies je liever voor prodent tandpasta, elmex tandpasta, oral b tandpasta, vitis tandpasta of tandpasta tabletten?

We helpen je met een paar basisprincipes: beslis eerst of je een tandpasta met fluoride wilt of niet. Zo ja, lees dan zorgvuldig het etiket om er zeker van te zijn dat het fluoridegehalte aan uw behoeften voldoet.

Als u op zoek bent naar een whitening tandpasta, zorg er dan voor dat deze zacht is voor uw tanden en geen agressieve chemicaliën bevat. Er zijn nu ook tandpasta tabletten op de markt, die een goede optie zijn als je op reis bent of geen ruimte hebt om je gewone tube tandpasta mee te nemen.