BLACKFRIDAY : 70% KORTING

Tanden bleken slechts 6,- per sessie !

Wit in 1 bezoek

100% Garantie

10.000+ recensies

15 vestigingen 

Betaal achteraf

8 jaar ervaring

 

Tanden bleken nu slechts 6,- per sessie

 

Hier kan je niet meer over nadenken, bijna alle plekken zijn al weg!

 

Nu slechts 6,- per sessie

Het hoogste voordeel ooit

Je hebt absoluut geen tijd meer om te wachten

Zeer waarschijnlijk is alles morgen al uitverkocht!

Het is compleet gekkenhuis! Bijna alle plekken tot kerst zijn al weg! Hier kan je niet meer over nadenken!

Tanden bleken zonder schadelijke stoffen

Bij tanden bleken kunnen verschillende middelen worden gebruikt. Bij Witgebit wordt altijd gewerkt met een non-peroxide bleekgel. Maar waarom is deze gel nu zo bijzonder? Dat maakt de naam al duidelijk: deze bleekgel bevat geen peroxide. Dat is een stof, die een sterk blekende werking heeft. Prima geschikt om je tanden te bleken, zou je zeggen. Toch is dat niet helemaal waar en kiezen veel mensen voor een bleekbehandeling zonder waterstofperoxide.

Bleken met peroxide?

Peroxide was lange tijd het meest gebruikte bleekmiddel het gebit. Het maakt de tanden namelijk mooi wit. De keerzijde is echter dat peroxide het gebit en tandvlees behoorlijk kunnen beschadigen. Daarom mogen alleen tandartsen en mondhygiënisten nog werken met een bleekmiddel dat 6% waterstofperoxide bevat.

Tanden bleken met non-peroxide bleekgel

Gelukkig kun je ook tanden bleken zonder schadelijke stoffen als peroxide. Het gebruik van een non-peroxide bleekgel is 100% veilig voor je gebit. Er worden namelijk geen stoffen gebruikt, die je tandglazuur kunnen aantasten. Ondanks het ontbreken van peroxide is de bleekgel erg effectief. Dat komt door de combinatie met de krachtige bleeklamp, die zorgt voor mooie witte tanden. Je gebit zal niet spierwit worden, zoals in een tandpastareclame, maar je tanden krijgen een natuurlijke witte kleur.

Is tanden bleken slecht ja of nee?

Veel mensen vragen zich af of tanden bleken slecht of gevaarlijk voor het gebit is, daarom is het goed om eens te kijken hoe dat precies zit. Het bleken van de tanden wordt al jaren gedaan. Een stralend gebit is nu eenmaal een schoonheidsideaal. Wittere tanden zorgen voor een mooie, verzorgde uitstraling. Daarom zijn er allerlei middeltjes om de tanden te bleken. Deze zijn niet allemaal even veilig. Dat heeft te maken met de werkzame stoffen.

Tanden bleken zonder schadelijke stoffen

Sommige tandenbleekmiddelen bevatten een hoog percentage waterstofperoxide. Die stof is erg schadelijk voor het gebit en het tandvlees. Daarom zijn er in 2012 richtlijnen opgesteld over het gebruik ervan bij het bleken van tanden. Gelukkig zijn er ook andere middelen om de tanden te bleken. Inmiddels wordt er gewerkt met een gel op basis van natuurlijke stoffen. Deze tasten het glazuur niet aan, terwijl ze toch een blekende werking op de tanden hebben. 

Tanden bleken zonder schadelijke stoffen

Tanden bleken op een veilige manier

Als je je kiest voor veilig tanden bleken maak je een afspraak voor een bleekbehandeling bij Witgebit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een peroxidevrije gel. Door het plaatsen van een mondspreider kan de gel alle tanden goed bereiken. Vervolgens zorgt de krachtige bleeklamp ervoor dat de gel optimaal kan inwerken. Hierdoor krijg je witte tanden. Deze manier van tanden bleken is 100% veilig.

Tanden bleken is niet schadelijk voor jouw tanden. Wij werken op basis van zonnebloemolie en kokosnootolie hierdoor vindt er geen verandering plaats in de hardheid van het glazuur. Deze verandert alleen door stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen). Hoe zuurder een vloeistof is , hoe lager de PH-waarde. Als je echt gaat kijken naar oorzaken die je glazuur aantasten dan moet je denken aan (zure) snoep, zure producten zoals citroen, limoen en alle vruchtensappen en frisdrank. 

Het glazuuroppervlak wordt hier aanzienlijk zachter van. Het zuur is zo sterk dat het glazuur letterlijk wordt weg gewassen. Zeker als je binnen een uur na het nuttiger van deze producten je tanden poetst. Er vindt wel een hele lichte demineralisatie plaats na het bleken. Dit zijn bouwstoffen die aan het glazuur onttrokken worden.

Dit effect is echter zo minimaal dat het tandglazuur vanzelf binnen 24 uur alweer volledig hersteld is door de mineralen uit het speeksel. De calcium/fosfaatverhouding is na zes uur bleken hetzelfde als na het drinken van een blikje Cola. Wij bleken hooguit drie uur, in deze verhouding verandert dus ook nagenoeg niks. Tanden bleken is dus volledig veilig!