Selecteer een pagina

Kunnen tanden van binnenuit gebleekt worden?

Het bleken van de tanden gebeurt meestal van buitenaf. De behandeling zorgt ervoor dat je gebit vele tinten lichter kan worden. Toch is het niet altijd mogelijk de tanden aan de buitenkant de bleken. Bij zogenaamde dode tanden, is het nodig om deze van binnenuit te laten bleken. Als de zenuw in de tand is afgestorven, spreken we van een dode tand. Soms merk je hier niets van. Wel zie je dat de tand een blauwgrijze kleur krijgt.

Dode tanden bleken

Als je wel last van de dode tand hebt, is het belangrijk om snel naar de tandarts te gaan. Deze kan een wortelkanaalbehandeling uitvoeren of de tand verwijderen. Een ongeval of beschadiging kan leiden tot het afsterven van het zenuwkanaal. Hier kan helaas niets aan gedaan worden. Wel is het mogelijk een dode tand te laten bleken in dezelfde kleur als de rest van het gebit. Dit is ook nodig als je de rest van je tanden van buitenaf hebt laten bleken. De dode tand kleurt namelijk niet mee.

Bleken van binnenuit

Bleken van binnenuit wordt alleen door tandartsen gedaan. De tand wordt een aantal keren gevuld met een blekende stof tot de gewenste kleur bereikt is. Dan wordt de uiteindelijke vulling geplaatst. Omdat het bleken van binnenuit zorgvuldig gedaan moet worden, kun je hiervoor alleen terecht bij een tandarts. Voor het bleken van gezonde tanden, kies je een bleekbehandeling van buitenaf. Die is 100% veilig en zorgt voor een stralend wit gebit.