Selecteer een pagina

Kunnen gevoelige tanden gebleekt worden?

Heb je last van gevoelige tanden? Bijvoorbeeld als je een ijsje eet of warme thee drinkt? Dat komt omdat het tandbeen is komen bloot te liggen. De kanaaltjes met de zenuwuiteinden worden dan niet meer bedekt door het tandvlees. Hierdoor voel je pijn als je iets kouds, warms of erg zoets eet. Gevoelige tanden kunnen ontstaan door ontstoken tandvlees, te hard poetsen of op een verkeerde manier poetsen.

Bleken zonder peroxide

Het bleken van gevoelige tanden kan worden afgeraden. De tanden zijn na een bleekbehandeling extra gevoelig, vooral als er gebruik gemaakt wordt van een bleekgel met waterstofperoxide. Die wordt bijvoorbeeld gebruikt door tandartsen en mondhygiënisten. Als je gevoelige tanden wilt laten bleken, kun je dus het beste kiezen voor een specialist, die een non-peroxidegel gebruikt. Gelukkig kun je bij Witgebit gemakkelijk een afspraak maken voor deze behandeling.

100% veilig voor gevoelige tanden

Bij Witgebit wordt alleen gewerkt met een 100% peroxidevrije bleekgel. Deze is gebaseerd op natuurlijke stoffen en tast het tandglazuur niet aan. Daarnaast is deze gel uiterst geschikt voor gevoelige tanden. Dankzij het gebruik van een sterke bleeklamp is het resultaat een prachtig wit gebit. Na de behandeling kun je je mond regelmatig spoelen met een mondspoeling voor gevoelige tanden. Dat is ook bevorderend voor het tandglazuur en maakt het tandvlees gezonder.