Selecteer een pagina

Krijg je tanden bleken vergoed door het ziekenfonds?

Niet iedereen heeft mooie witte tanden van zichzelf. Daarnaast zijn er zaken van buitenaf, die voor verkleuring van je tanden zorgen. Als je rookt, bijvoorbeeld, of veel koffie drinkt. Er komt dan een gelig laagje op je tanden. Om dat te verwijderen laat je je tanden bleken. Dat kan bij de tandarts, de mondhygiëniste of schoonheidsspecialiste. En natuurlijk bij Witgebit. Wij garanderen een 100% veilige behandeling.

Buitenaf of binnenuit

Als je tanden zijn verkleurd door externe oorzaken, worden ze van buitenaf gebleekt. Bij Witgebit werken we met een bleekgel, die geen peroxide bevat. Zo wordt je tandglazuur niet aangetast, maar krijg je wel wittere tanden. Als tanden van binnenuit verkleurd zijn, kan de tandarts een bleekbehandeling in de tand zelf geven. Het uitwendig bleken van tanden of kiezen wordt meestal niet vergoed door de verzekering. Dat komt omdat het om een cosmetische behandeling gaat. De gezondheid van je gebit wordt hiermee niet verbeterd.

Goedkoop je tanden bleken

Als er een tand verkleurd is door bijvoorbeeld een ongeval of klap, bleekt de tandarts deze van binnenuit. Deze behandeling wordt vaak voor een groot deel door je tandartsverzekering vergoed. Bleken van buitenaf niet. Gelukkig kun je bij Witgebit voor weinig geld je tanden laten bleken. Wij werken met een veilige non-peroxide gel en een sterke bleeklamp. Kies de behandeling, die het beste bij je past en geniet van een stralende glimlach.