Selecteer een pagina

Kan je beter elektrisch of handmatig tanden poetsen?

Poets jij met de hand of investeer je in een elektrische tandenborstel? Dat laatste is zeker aan te raden. Met een elektrische tandenborstel is tanden poetsen gemakkelijker. Bovendien is het effectiever dan handmatig poetsen. Een elektrische tandenborstel maakt snelle poetsbewegingen. Het enige wat je moet doen, is hem op een tand of kies plaatsen. Zo maak je iedere tand en kies afzonderlijk schoon. Je hoeft je dus alleen maar daarop te concentreren. 

Voordelen elektrisch poetsen

De meeste elektrische tandenborstels hebben een kleine, ronde borstelkop. Daarmee bereik je gemakkelijk alle plekjes in je mond. De roterende borstel verwijderd tandplak beter dan een handtandenborstel. Daarnaast hebben veel elektrische tandenborstels een ingebouwde timer, die na twee minuten een signaal geeft. Zo poets je altijd lang genoeg. Met een handtandenborstel ben je al snel geneigd harder te poetsen. Een elektrische borstel zorgt door een sensor dat je niet teveel druk uitoefent.

Schone en gezonde tanden

Je kunt het beste een elektrische tandenborstel met een oplaadbare accu kiezen. Een tandenborstel op batterijen heeft minder kracht en poetst daardoor minder goed. Vervang ook op tijd het opzetborsteltje. Als de haren uit elkaar gaan staan en versleten raken, is het tijd voor een nieuw exemplaar. Als aanvulling op elektrisch poetsen gebruik je ragertjes, een tandenstoker of flossdraad. Hiermee haal je achtergebleven voedselresten van tussen je tanden weg. Een goede reiniging draagt bij aan een gezond gebit.