VALENTIJNSACTIE : BIJNA UITVERKOCHT!

Tanden bleken 10,- per sessie + 2e persoon GRATIS

Wit in 1 bezoek

100% Garantie

10.000+ recensies

15 vestigingen 

Betaal achteraf

8 jaar ervaring

 

Wij hebben Vacatures en verkopen ook Tandenbleeksets, Bleekstrips, Tandpasta en mondwater in onze webshop

 

VALENTIJNSACTIE

Tanden bleken 10,- per sessie

BIJNA VOLGEBOEKT !

N

Witte tanden in 1 bezoek

N

Geen resultaat geld terug

N

10.000+ positieve recensies

N

15 vestigingen door NL

N

Bleeksets en bleekstrips

LAATSTE KANS!

N

Natuurlijke producten

N

100% veilig en pijnloos

N

Wij bestaan al 8 jaar

N

Betaal over 30 dagen

N

Of zelfs in 3 termijnen

Hoe moet u na het tanden bleken voor uw tanden zorgen?

Door de jaren heen is het witter maken van tanden in Nederland steeds normaler geworden. Maar hoe moet u na het tanden bleken voor uw tanden zorgen?  Waar eerder vooral rijkere en bekende mensen hun tanden lieten bleken, is tanden bleken inmiddels voor iedereen toegankelijk. We zien dan ook dat steeds meer mensen het laten doen, maar wie mogen in Nederland eigenlijk tanden bleken? En bij wie kunt u hiervoor het beste terecht? Dat zullen wij u in dit artikel vertellen.

Wie mogen tanden bleken?

In Nederland mag iedereen tanden bleken, dus ook u. Toch zitten hier wel een aantal haken en ogen aan. Niet iedereen is namelijk even ervaren in het uitvoeren van bleekbehandelingen. Hieronder zetten wij de mogelijkheden om uw tanden te laten bleken op een rijtje.

Om het gewenste resultaat niet in de weg te staan, is het belangrijk dat u 48 uur na de behandeling alleen maar wit eten en drinken nuttigt. Let er hierbij op dat u absoluut geen producten nuttigt die kleurstoffen bevatten. Deze producten kunnen het effect van de behandeling namelijk behoorlijk verstoren.

Uzelf

Uzelf mag thuis tanden bleken. Dit kunt u onder andere doen met een bleekset die u van uw tandarts meekrijgt. Echter krijgt u deze set alleen mee, nadat de tandarts uw gebit grondig heeft gecontroleerd en tot de conclusie is gekomen dat uw gebit geschikt is voor bleekbehandelingen. Of u via uw tandarts aan een bleekset zal komen, is dus niet te garanderen.

De tandarts en mondhygiënist

Voor 2012 werden tanden vooral gebleekt met middelen waarin een hoog percentage waterstofperoxide zat. Dit is een stofje dat erg goed uw tanden bleekt. Echter bleek uit onderzoeken dat waterstofperoxide schade aan het gebit aanbrengt. Daarom werd in Europa vanaf 1 november 2012 besloten dat alleen tandartsen en mondhygiënisten (onder toezicht van een tandarts) een hoog percentage van deze stof mogen gebruiken, namelijk 6%. Andere mensen, zoals uzelf en schoonheidsspecialisten, mogen alleen nog maar met een bleekmiddel werken waarin 0,1% waterstofperoxide zit.

Ook in fysieke winkels zijn er geen producten te vinden die een hogere percentage waterstofperoxide bevatten dan 0,1%. Echter is dit percentage veel te weinig om daadwerkelijk wittere tanden te krijgen. Het percentage dat een bleekmiddel bij de tandarts en mondhygiënist bevat is wel hoog genoeg, maar hierbij is de kans aanwezig dat het middel schade aan uw gebit aanricht.

Al weet een tandarts natuurlijk goed hoe hij een bleekbehandeling moet uitvoeren, toch raden wij u af om uw tanden bij een tandarts te laten bleken die een bleekmiddel gebruikt dat waterstofperoxide bevat.

Schoonheidsspecialisten

Schoonheidsspecialisten mogen ook tanden bleken. Echter zijn zij er over het algemeen niet erg in gespecialiseerd, omdat ze ook veel andere werkzaamheden uitvoeren. Bovendien mogen schoonheidsspecialisten ook niet met een bleekmiddel werken dat genoeg waterstofperoxide bevat om daadwerkelijk uw tanden witter te maken.

Hoe kunt u uw tanden het beste poetsen?

Wanneer u uw tanden heeft laten bleken, kunnen zure voedingsmiddelen en middelen met veel kleurstoffen de kleur aantasten. Wanneer u toch zo’n voedingsmiddel heeft genuttigd, kunt u het beste direct erna de mond met water spoelen. Hierdoor zullen de tanden minder erg worden aangetast.

Let op met zure voedingsmiddelen

Let wel op: poets uw tanden pas minstens 30 minuten na het nuttigen van zure voedingsmiddelen. Wanneer u dit eerder doet, zult u juist met uw tandenborstel het zuur over uw tanden verspreiden. U borstelt hierdoor als het ware uw tandglazuur weg.

Is tanden bleken thuis een goed idee?

Het lijkt ideaal: thuis zelf je tanden bleken. U hoeft het huis niet te verlaten en u kunt het geheel naar eigen inzicht doen. Maar is het zo’n goed idee om thuis je eigen tanden te bleken? We zullen dit in dit artikel bespreken. Waarom willen mensen thuis hun tanden witter maken? De meeste mensen houden van wittere tanden. Tegenwoordig willen mensen dat zo snel mogelijk, zonder daarvoor al te veel moeite te hoeven doen. Bovendien zijn er allerlei goedkope middelen om thuis je tanden te bleken. Al deze dingen worden gezien door mensen die thuis hun tanden graag witten als grote voordelen. Wij bij Witgebit zijn het helaas niet eens.

Hoe kun je thuis je tanden bleken?

Er zijn voldoende middelen op de markt om te kiezen voor thuis tanden bleken. Hieronder leggen we uit wat we denken over de meest voorkomende bronnen. Witmakende tandpasta is een tandpasta waarvan het merk belooft dat je witte tanden krijgt als je je tanden ermee poetst. Niets is echter minder waar: er zit heel weinig bleekmiddel in tandpasta, waardoor je tanden niet echt witter worden. 

Palet van de tandarts

Wilt u een serieuzere benadering kiezen voor het bleken van uw tanden? Dan kunt u kiezen voor een whitening-lepel van de tandarts. Hiervoor moet je eerst een beetje bij de tandarts maken, waarna je een bleeklepel met een waterstofperoxidegel krijgt. Wij geloven echter dat er een aantal haken en ogen zijn.

Zo moet de tandarts er eerst mee akkoord gaan dat u een bleeklepel wilt. Wanneer een tandarts de staat van uw gebit niet goed genoeg vindt, kan hij weigeren om u aan een bleeklepel te helpen. Bovendien zijn de eenmalige kosten voor het laten maken van zo’n lepel circa 250 euro.

Bij Witgebit heeft u voor veel minder een Ultrawitgebit, dat is ook nog eens ons meest uitgebreide behandeling. Bovendien hoeft u daarvoor niet eerst een bleeklepel te laten maken en daar op te wachten. Nee, u kunt gewoon plaatsnemen in een van onze comfortabele stoelen, op de door u gewenste, datum tijd en locatie. 

Een ander nadeel van de bleeklepel is dat je een waterstofperoxidegel krijgt. Waterstofperoxide kan het tandglazuur beschadigen en is niet 100% veilig zoals de NON-Peroxide-bleekgel waarmee we werken bij Witgebit.

Whitening strips

Tegenwoordig zijn er niet zo veel whitestrips op de markt, maar ze bestaan nog steeds.

De 3D Crest White Strips lijken goed te werken en zijn de populairste strips voor het bleken van tanden. Een groot nadeel van deze strips is echter dat ze de tanden kunnen beschadigen. Als we kunnen kiezen voor behandeling met pijnlijke strips, of behandeling met de onschadelijke NON-Peroxide-bleekgel van Witgebit, zullen we echt voor het laatste kiezen.

Hoe moet je na het tanden bleken voor je tanden zorgen

Bleeksets

Allerlei bleekpakketten zijn online te vinden, die alle dingen en remedies bevatten die nodig zijn om thuis je eigen tanden te bleken. Het is echter niet mogelijk om 100% van de bleekmiddelen in deze kits te zeggen dat ze voldoen aan de in 2012 gestelde eisen. Dit maakt het ook onmogelijk om te garanderen of deze bleekmiddelen veilig zijn voor de tanden. We raden daarom ten zeerste af om online een bleekpakket te bestellen en te gebruiken. Uw tanden kunnen er op de korte termijn stralend wit uitzien, maar op de langere termijn zullen de bleekmiddelen hoogstwaarschijnlijk de tanden beschadigen.

Conclusie

Ja, het is mogelijk om thuis je eigen tanden te bleken. Maar nee, we raden af om het te doen. Als u uw tanden comfortabel en voor de laagste prijs  wilt laten bleken, moet u echt voor Witgebit kiezen. Bij ons weet u zeker dat de behandeling wordt uitgevoerd door een competent persoon en met middelen die 100% zorgen voor veilig tanden bleken.