VALENTIJNSACTIE : BIJNA UITVERKOCHT!

Tanden bleken 10,- per sessie + 2e persoon GRATIS

Wit in 1 bezoek

100% Garantie

10.000+ recensies

15 vestigingen 

Betaal achteraf

8 jaar ervaring

 

Wij hebben Vacatures en verkopen ook Tandenbleeksets, Bleekstrips, Tandpasta en mondwater in onze webshop

 

VALENTIJNSACTIE

Tanden bleken 10,- per sessie

BIJNA VOLGEBOEKT !

N

Witte tanden in 1 bezoek

N

Geen resultaat geld terug

N

10.000+ positieve recensies

N

15 vestigingen door NL

N

Bleeksets en bleekstrips

LAATSTE KANS!

N

Natuurlijke producten

N

100% veilig en pijnloos

N

Wij bestaan al 8 jaar

N

Betaal over 30 dagen

N

Of zelfs in 3 termijnen

Fabeltjes over tanden bleken

Er zijn een hoop fabeltjes over tanden bleken maar sommige dingen zijn waar. Het drinken van alcohol kan een droog gevoel in je mond veroorzaken. En dat klopt. Alcohol zorgt namelijk voor een afname van de speekselproductie. Onvoldoende speeksel kan gebitsproblemen veroorzaken. Het speeksel bevat namelijk stoffen die tanderosie en schimmels tegengaan. Als je regelmatig alcohol drinkt, heeft dat invloed op de speekselproductie. Je zult eerder last krijgen van droge lippen of een droog en strak gevoel in je mond.

Te weinig speeksel

Als de speekselproductie teveel afneemt, kunnen er problemen aan het gebit ontstaan. Door het verdwijnen van de beschermende werking van het speeksel, krijg je sneller last van tanderosie. Hierbij is het tandglazuur dun geworden, zodat je tanden gevoelig zijn en vlekjes kunnen vertonen. Ook ontstekingen aan het tandvlees kunnen een teken zijn van een te lage speekselproductie. Gebitsproblemen kunnen ook hun weerslag hebben op de rest van het lichaam.

Een drankje op zijn tijd

Ook de zuurgraad van alcohol heeft een negatieve uitwerking op het gebit. Deze zorgt namelijk voor aantasting van het tandglazuur. Hierdoor zijn de tanden minder goed beschermt tegen gaatjes en tanderosie. Door deze aantasting kunnen de tanden gaan verkleuren of ontstaan er andere klachten. Ga daarom bij pijn of andere klachten altijd even naar de tandarts. Natuurlijk is het helemaal niet erg om op zijn tijd van een drankje te genieten. Een biertje heeft daarbij voorkeur vanwege de laagste zuurgraad.

Wat doet suiker met je tanden?

Iedereen weet dat suiker niet goed voor je tanden is. Dat komt omdat suiker in je mond wordt omgezet in zuur, dat het tandglazuur kan beschadigen. Het glazuur om de tanden heeft een beschermende werking. Zuur tast het tandglazuur aan, waardoor het dunner wordt. Hierdoor krijg je sneller gaatjes en worden je tanden kwetsbaarder of kunnen ze verkleuren. Gelukkig kan tandglazuur zich herstellen als het daar voldoende tijd voor krijgt. Laat daarom minimaal 2 uren tussen je eetmomenten zitten.

Fabeltjes over tanden bleken

Suiker tast tandglazuur aan

Suikers zitten niet alleen in snoep, koekjes en ijs. Ook fruit bevat vanuit zichzelf suiker, die dezelfde uitwerking heeft op het tandglazuur. Daarom is het beter om per dag niet meer dan 2 stuks fruit te eten, zeker als het gaat om citrusvruchten. Door teveel suikers te eten, wordt het tandglazuur ernstig aangetast. Dat kan leiden tot gaatjes en tanderosie, waarbij het glazuur steeds dunner wordt. Tanderosie veroorzaakt gevoelige tanden. Ook kun je vlekjes op je tanden krijgen.

Zorg goed voor je gebit

Als je last hebt van tanderosie is het extra belangrijk goed voor je tanden en kiezen te zorgen. Eet daarom niet of nauwelijks voedingsmiddelen met veel suikers of zuren. Helaas kan je niet tanden bleken als je  last hebt van tanderosie. Ook als je vaak last van gaatjes hebt, is het beter geen bleekbehandeling te ondergaan. Is je gebit helemaal gezond en wil je graag wittere tanden? Kies dan voor veilig tanden bleken bij Witgebit!