Selecteer een pagina

Tanden bleken is niet schadelijk voor jouw tanden. Wij werken op basis van zonnebloemolie en kokosnootolie hierdoor vindt er geen verandering plaats in de hardheid van het glazuur.

Deze verandert alleen door stoffen met een lage PH-waarde (zure stoffen). Hoe zuurder een vloeistof is , hoe lager de PH-waarde

Als je echt gaat kijken naar oorzaken die je glazuur aantasten dan moet je denken aan (zure) snoep, zure producten zoals citroen, limoen en alle vruchtensappen en frisdrank.

Het glazuuroppervlak wordt hier aanzienlijk zachter van. Het zuur is zo sterk dat het glazuur letterlijk wordt weg gewassen. Zeker als je binnen een uur na het nuttiger van deze producten je tanden poetst.

Er vindt wel een hele lichte demineralisatie plaats na het bleken. Dit zijn bouwstoffen die aan het glazuur onttrokken worden. Dit effect is echter zo minimaal dat het tandglazuur vanzelf binnen 24 uur alweer volledig hersteld is door de mineralen uit het speeksel.

De calcium/fosfaatverhouding is na zes uur bleken hetzelfde als na het drinken van een blikje Cola. Wij bleken hooguit drie uur, in deze verhouding verandert dus ook nagenoeg niks.

Tanden bleken is dus volledig veilig!